pen Despre noi

Scurt istoric

Spitalul Judetean Targoviste a fost infiintat in anul 1930 intr-o cladire cu un numar de 20 de paturi. In 1938 a avut loc extinderea acestuia, construindu-se inca 2 cladiri, numarul de paturi ajungand la 120. In perioada 1940-1948 a luat fiinta sectia de Pediatrie, Obstetrica-Ginecologie, Nou Nascuti si Policlinica. 1950-1952 a luat fiinta sectia de Chirurgie Generala cu 80 paturi. 1958-1960 s-a infiintat sectia de Cardiologie si Laboratorul de Analize medicale. 

In 1973 s-a construit noua cladire a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste avand 700 paturi, asigurand asistenta medicala a populatiei in municipiul Targoviste si in majoritatea comunelor din judet. In aceste conditii Spitalul Jud. Targoviste se compune dintr-un sediu central in componenta caruia intra atat sectiile si compartimentele cu paturi cat si sectiile fara paturi.

Tot in cadrul sediului central exista laboratorul central al spitalului, laboratorul radiologic, laboratorul de anatomie-patologica, compartimentul de medicina legala, cat si policlinica compusa dintr-un numar de 19 cabinete medicale care asigura serviciile medicale intregului judet. 

In prezent Spitalul Judetean de UrgentaTargoviste numara 1938 paturi.

In Anul 2000 Spitalul Judetean Targoviste a infiintat Serv Informatica si a inceput informatizarea spitalului. La inceput s-a creat o retea de calculatoare in cadrul sediului central. S-a informatizat biroul de internari astfel ca toate internarile erau salvate intr-o baza de date.

In 2005 reteaua de calculatoare a fost extinsa si pe sectiile exterioare prin fibra optica deasemenea prin intermediul firmei RITI s-a demarat un proiect finantat de USAID pentru crearea unui soft capabil sa gestioneze toate activitatile din spital.      
           

 
Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste

Proiecte europene

      

Servicii oferite de Spitalul Judetean

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o echipa de profesionisti.

Unitatea de primiri urgente este pregatita sa faca fata oricarei provocari.

Blocul operator al SJUT dispune de aparatura performanta de ultima generatie si specialisti bine pregatiti.

Reabilitare Spital Judetean

Pentru a raspunde exigentelor pacientilor si standerdelor europene, Intre anii 2011- 2013 unitatea noastra a trecut printr-un proces de  reabilitare.

Informatizare Spital Judetean

Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste este in curs de implementare a unui proiect european ce presupune dezvoltarea unui sistem informatic integrat .